Het Geheim van de Kracht

Wat zouden de eerste Anabaptisten ons kunnen vertellen?

Dat is de sub-titel van het boek dat je nu in je handen hebt en misschien vraag je jezelf af: “Wat zijn Anabaptisten?”“Wi’e is een Anabaptist?” en natuurlijk “Waarom zou het mij interesseren wat zij te vertellen hebben?”

De hedendaagse bekenste Anabaptistengroeperingen zijn de Amischen en de Mennonieten die in Amerika leven. Wie kent de beelden uit de documentaires niet op televisie over de Amischen met hun kenmerkende Horse and Buggy’s en eenvoudige levenswijze en natuurlijk de film ‘Amish Grace’ na aanleiding van het schietincident op een Amische school in 2006.

Velen weten echter niet dat de Amischen en de Mennonieten van oorsprong uit Europa komen en dat de Mennonieten ‘volgelingen’ zijn van de Nederlander Menno Simons uit Witmarsum—Friesland die leefde van 1496 tot 1561.
De titel van dit boek geeft aan dat ze een soort ‘geheime kracht’ bezaten. Waarvoor en waarom denk je misschien? Het enig dat ik kan hierover zeggen kan, is: Lees alsjeblieft hoofdstuk een hier eens ter plekke door. Dan weet je of je dit boek direct weer snel dichtslaat of dat je, net als ik, geintrigeerd bent geworden en meer wilt weten over hun geheim.

Maar wel even een waarschuwend woord: Na het lezen van hun verhaal zal je leven niet meer hetzelfde kunnen zijn! Dat goldt in iedergeval voor ons na het vertalen van dit boek. We hopen dat hun geschiedenis en getuigenis je aanzet tot een zelfonderzoek en je dichter bij God en Zijn Zoon Jezus Christus zal brengen.

Aan Hem alle eer!

De vertalers.

Download hier een PDF-versie van het boek: Het Geheim van de Kracht

[dflip id=”181″][/dflip]